Alhamdulillah..akhirnya surat yang ditunggu2 sampai jugak. Tu pun faks..surat akan otw. Surat baru nk pos. Apa la diorang punya kerja ni..lambat benar surat tu nk summit. Sebulan kt sana je. Adiooiii..sabar je lah gan korang semua ni.


tak pasal2 kalut jadinya kerja ciktie kali ni. Nak kejar date line korang lagi. Ponat la ciktie nak ikut rentak korang ooii..








surat posting dah sampai

by on 21:40
Alhamdulillah..akhirnya surat yang ditunggu2 sampai jugak. Tu pun faks..surat akan otw. Surat baru nk pos. Apa la diorang punya kerja ni..l...
Delay !! Lewatla nampaknya ciktie sampai kb malam ni. Flight lain..takda yang delay lagi. Nak bagi ciktie rasa juga nampaknya nikmatnyaaa.. flight delay hari ni sob..sob..

kalau ikutkan ni dah kali ke-4 ciktie naik flight. 2 kali naik kat KLIA dan 2 kali kat subang. Sebelum ni ciktie dah pernah naik MAS. Sekali time join bengkel perjawatan dekat Hotel Perdana, Kota Bharu. Second, masa hari last dekat CP hari tu. Dekat Subang ni pula ciktie naik minggu lepas gan big boss sebelum pergi Port Dickson. And last...hari ni gan chief tempat ciktie ni. Sebelum tak pernah delay tau. Ciss belagak lak ciktie kan..hehehe



Dari MAS ke MALINDO and now FIREFLY. Tinggal AirAsia betul ke ejanya camni ?? je lagi ni belumnya :)
Sabarlah menunggu ya



Flight Delay

by on 18:52
Delay !! Lewatla nampaknya ciktie sampai kb malam ni. Flight lain..takda yang delay lagi. Nak bagi ciktie rasa juga nampaknya nikmatnyaaa.....
Masih menunggu teksi nak pergi airport.. hujan lebat pulak time-time camni. Nak redah kuyup je ciktie rasa ni. Tapi tak pa la maybe sat-sat lagi ok dah kot. 

Tak sempat jugak jumpa chif ni..walaupun dah bagi maklumat yang diperlukan tadi. Nak buat macamane..masa tak cukup katakan.

Hmmm..tak jumpa jugak gan dia ni. Walaupun sebenarnya tak mengharap tapi bila sesekali terlintas di fikiran hmmm.. lagi-lagi orang duk certa pasal dia. Aduii la.. pelik lak ciktie rasa. Dah cuba tuk buang dia tapi ada je orang sekeliling ni duk bercerita tentang dia. Dia baik la..ramai peminat la..dia putih la..macam-macammm laaa. ciktie nak sangat jumpa dia. Tapiiii nak ke dia jumpa ciktie.. Ciktie doakan dia sentiasa sukses dalam pa jua bidang dan semoga happy selalu cam sebelum kami kenal.


kenapa gan perasaanku ni

by on 14:48
Masih menunggu teksi nak pergi airport.. hujan lebat pulak time-time camni. Nak redah kuyup je ciktie rasa ni. Tapi tak pa la maybe sat-sat ...
Selamat petang uolls. Sekarang ciktie dekat City Park Hotel iaitu antara hotel budget dekat Chow kit kata kawan ciktie ni. 1 malam rm105.. kira okay sangat la kan. Walaupun tak besar..muat-muat 2 katil..cukup la tuk rest dan tidur malam ni. Terletak dekat KL International Hotel.


Dalam pukul berapa tah tadi ciktie check in. Tapi sebelum pukul 12.00 la. Nasib baik la juga diorang tak kira sebab check in awal. Flight ciktie dalam pukul 9.05 camtu. Dari airport Subang terus ambil teeksi budget mai sini. Pastu ciktie keluar jalan-jalan dekat Jalan Tar..Sogo. sempat la ambil baju baby sehelai dua ni. Kelabu mata bagai tengok baju baby comel-comel dekat Sogo tadi. Cam nak semua pun ada hehehe. Kalau minggu lepas ciktie pi makan angin dekat Port Dickson makan angin la sangat  tapi minggu ni ciktie mai office lama ciktie lak. Cuma beza floor je dekat Kolumpo ni. 


Arrr tu la jugak kenapa ciktie pilih hotel ni. Dekat gan office lama dan juga dekat gan Sogo. Lama benar rasanya ciktie tak mai Sogo ni. Excited punya pasal sampai tertinggal kiriman orang kat KB. Nanti ya chif..nanti saya kirim jugak keropok lekor chif nak tu.

Tengahari tadi, adik ciktie masuk hospital. Dah nak bersalin. Semoga Dia mempermudahkan proses melahirkan ini. Dan dua-duanya selamat, aamiinnnnnn


City Park Hotel

by on 17:20
Selamat petang uolls. Sekarang ciktie dekat City Park Hotel iaitu antara hotel budget dekat Chow kit kata kawan ciktie ni. 1 malam rm105.. ...
Hari bermula dah bengkel dekat sini. Malam tadi ciktie tidur lewat. Keluar lepak gan member yang dah 4 bulan tak jumpa.  Bahananya ciktie masih terasa mengantuk lagi ni.

Ni kali ke-2 ciktie join bengkel camni. Tapi bukan bengkel yang ni la. Sebelum ni ciktie join bengkel tuk program lain. Dekat hotel jugak tapi dulu kat kelantan.

So, dapat la jumpa sorang dua kawan dekat office lama tu. Yang selalunya ciktie bertekak dulu. Diorang jadi urusetia bengkel..tu blh jumpa. Kalau tak hahaha ciktie rasa memang susah la nak jumpa. 



Bengkel di Avillion, PD

by on 09:39
Hari bermula dah bengkel dekat sini. Malam tadi ciktie tidur lewat. Keluar lepak gan member yang dah 4 bulan tak jumpa.  Bahananya ciktie m...
Hari terakhir di bulan sywal dah hari ni. Esok dh masuk bulan baru. Sape-sape yang puasa hari ni ciktie ucapkan selamat berpuasa ya. InsyaAllah kita jumpa lagi taun depan.

Kejap lagi ciktie nk join adik ciktie gi tengok rumah dia. Dah beli rumah dah dia.. jelous lak ciktie, baru kerja dah beli aset. 

Takziah buat adik ipar ciktie atas kepulangan arwah abahnya sebentar tadi. Semoga kuat dan tabah hadapi dugaan ini. Drive elok2 tau..semoga selamat sampai.


Aii uuooolls
selamat tengahari. Selamat hari raya maaf zahir batin jugak
hari ni baru sempat on blog ciktie ni.

Hari ni dah 22 or 23 syawal dah. kejap je masa berlalu. sedar..sedar dah sampai ke penghujung. hari ni ciktie balik kerja awal sikit. sementara tunggu orang2 lelaki solat jumaat ciktie mai jengah sini jak. Lagipun kat luar tu hujjan lebat lebat sangat. 2/3 menjak ni asyik hujan lebat je kat sini. Risau pula bila sesekali dah jadi camni. Angin pun tak kurang kuat juga. sampaikan tertutup sendiri pintu depan office ni. 
 

Semalam office ciktie sambut raya. sambut peringkat negeri kelantan gan terengganu. yang betul2 office punya minggu depan. hari jumaat bersamaan 14 Ogos 2015. Semalam sambut sekali gan kursus. 2 dalam 1.. kursus bermula hari selasa lagi..last semalam. banyak juga menu raya semalam tapi kebanyyakkannya ciktie gan officemate tak sempat nak makan. Yang datangnya dah tapau siap2 hmmm tapi tak apa la. Bukan rezeki kami selaku empunya program nak merasainya. 

Tapi ciktie nak pesan la sikit..kalau datang open house ke apa apa2 program camni, jangan lah nak tapau2 bawa balik rumah ke apa. bukan tak boleh..tapi agak2 la. Jangan sampai licin uooollls kerjakan. kalau dah datang tu..jemput la makan..janganlah tapau2 ke apa. Ingat-ingat la orang belakang juga. Masih ada yang belum makan. Empunya diri pun tak sempat nak merasa.

Ni lah antara menu semalam yang sempat ciktie snap gambornya tak merasa pun tak mengapo 


 












Pesanan bila datang beraya

by on 14:26
Aii uuooolls selamat tengahari. Selamat hari raya maaf zahir batin jugak hari ni baru sempat on blog ciktie ni. Hari ni dah 22 or 2...