sumber : fb
Selamat malam uools. Dah lama ciktie tak update kat sini. Dah lama juga ciktie tak singgah blog2 uools. Asyik tak sempat je.. busy nya kan ciktie ni sekarang hikhik. 

Kat office dah tak cam kat office lama dulu. Komputer sendiri2, kat sini kena share. Belum siap kerja dah kena bagi orang lain guna komputer dah. So, tak sempat la ciktie nak update apa2 kat sana. Kat rumah lak, wifi ni asyik k.o ke. So, malas nak fikir..biarkan je la dulu, sementara hp ciktie masih o.k

Ohh ya..hari ni dah raya ke-4, 
hari raya korban. So, selamat hari raya uoools. Walaupun dah terlewat wish kira o.k lagi lah ya hehe.. siaran lewat la pulak, kan2.. 


Ciktie ingat lagi time raya korban dulu masa kat Kolumpo. Pernah sekali ciktie tak balik beraya kat kampung. Konon nak temankan house mate la kan. Nak rasa sangat beraya kat Kolumpo hambik ko Tinggallah kami berdua..bosan sangat2. Tak tau nak pergi mana. Jiran2 semua tak ada.. Sampaikan 1 hari tu asyik tidur je. Dia tidur ciktie jaga..ciktie tidur dia lak yang jaga. Nak pergi ambil daging korban pun ciktie segan sebab dah petang dah. So, dua2 lepak depan tv je. Kedai makan pun semua tutup. Bapa saudara dan family lak asyik col bagitau keenakkan dan kemeriahan dekat kampung huhu. Sedih sangat masa tu. Tapi sekarang..InsyaAllah, tak ada lagi kot kan..

Takziah buat salah sorang office mate ciktie. Ibunya telah kembali ke rahmatullah petang semalam. Semoga beliau sabar dan tabah gan ujian ini. InsyaAllah, aamiin







"Jodoh itu ada. kalau bukan sekarang, mungkin tahun depan. Kalau bukan tahun depan, 
mungkin lima tahun lagi. Kalau bukan lima tahun lagi, mungkin dua puluh tahun lagi.
Jika bukan di dunia, mungkin di syurga. tiada apa perlu dirisaukan," 
saya menjawab dengan senyuman..

#jompisolatzohordulu




Jodoh itu ada cuma

by on 13:38
"Jodoh itu ada. kalau bukan sekarang, mungkin tahun depan. Kalau bukan tahun depan,  mungkin lima tahun lagi. Kalau bukan lima t...