Mesti breakfast kan? Dah pukul 10 lebih dah, tak kan belum lagi kot hehe..Certa pasal breakfast, macam-macam kita ambil tuk breakfast kan?? Da yang ambil nasi, kuih xkurang gakz yang ambil bijirin penuh berasaskan oat, jagung, capati dll.



Amacam, Pelik tak? Sekali pandang bukan cam jagung kan? tapi sebenarnya ia memang sejenis jagung. Bukan sebarangan jagung tu. Ia dipanggil "Jagung Permata Kaca", yang telah ditanam oleh Greg Schoen. Penyemai Greg Schoen mendapat benih jagung ini dari Carl Barnes iaitu seorang lelaki separuh umur di Cherokee dalam tahun 80-an di Oklahoma.


Beliau turut meninggalkan beberapa sampel varieti jagung termasuklah Jagung Permata Kaca ini. tetapi malangnya, ia tidak banyak tumbuh untuk dijual..

Jagung Permata Kaca

by on 11:18
Mesti  breakfast kan? Dah pukul 10 lebih dah, tak kan belum lagi kot hehe..Certa pasal breakfast, macam-macam kita ambil tuk breakfast kan...
Syukur, alhamdulillah!! akhirnya pagi ni hujan juga. Beztnya rasa angin pagi tadi hehe cam xpernah rasa angin pagi lakz hihi tapi memang best la dah lama rasanya area tempat ni xhujan. Asyik panas je kan?? Kena lakz panas semacam je huhu.. perit sangat rasanya pipi ni menahan panas hehe merungut lak tu..  
 

Dalam tak sedar asyik merungut je kerjanya huhu..tu belum masuk mengeluh lagi hehe.. Mengeluh kemudian merungut.. Merungut kemudian mengeluh lak. Bila nak berubah pun tak tau la.

 

Tapi cuaca kat luar pagi tadi memang gelap semacam la. Takut pun ader..sib baik dah sampai pejabat kalau tak hahaha..memang tolak cuti la hari ni. Kena lak gan angin kuat gan guruh tadi. Memang tak berani la. Sekarang, alhamdulillah..ianya dah ok. suria dah memacarkan sinarnya tapi penghuni bumi camner pula yae?? 

Hujan !!

by on 13:47
Syukur, alhamdulillah!! akhirnya pagi ni hujan juga. Beztnya rasa angin pagi tadi hehe cam xpernah rasa angin pagi lakz hihi tapi memang bes...