hurmmm..sebenarnya kiter telah ditag oleh Asmar Arafad !! Dah dekat sebulan baru sekarang nak baru perasan. Apa da..ni pun kira sesi bayar hutang 'tag' juga la kan hehe. Sebelum tu jom baca pesanan penaja dulu.
"Once you have been tagged, you are suppose to write a note, with 25 random things, facts, habits or goals about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, it's because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated."

 Faham dah kan? So, jom kita mula 

  1.  Ada 5 orang adik-beradik. Sorang kakak dan 3 orang adik (2 perempuan dan sorang lelaki).
  2. seorang yang mementingkan keluarga 
  3. pernah keja kat jerantut sebelum datang kl
  4. tak berniat nak sambung belajar kat U
  5. sukakan sesuatu yang kecil dan cute tapi biasanya yang kecil tu dah mesti sweet dan cute kan hahaha
  6. suka baca novel tapi tak suka beli 
  7. orang kota bharu
  8. seorang perempuan
  9. tak pro memasak tapi boleh la sikit-sikit
  10. ada kereta tapi tak boleh drive hahaha
  11. pernah beli sekali je hp selebihnya main sistem bata gan family
  12. mood tak ok suka mendiamkan diri
  13. sukakan suasana kampung yang tenang dan damai
  14. impikan suasana zaman kecil-kecil.
  15. tak suka orang bercakap besar apatah lagi berlagak
  16. lebih banyak memendam dari meluah
  17. tak suka orang mungkir janji. Sape-sape pun sama kan??
  18. takut gan ulat. Tak tau la takut or pa tapi yang nyata memang tak suka la beb
  19. suka warna hijau, biru dan putih
  20. minat Lisa Surihani, Rani Mukerji, Preity Zinta
  21. teringin nak beli rumah sendiri
  22. suka snap picture. Tapi bukan gambar aku apatah orang ambil picture aku hehe
  23. tak suka orang merokok depan aku.
  24. teringin nak terokai dasar alam terutamanya dasar laut dan hutan daki gunung haha bolehkah??
  25. Ok yang ni last kan? kiteru sayang semua kawan-kawan kiter dan sangat menghargai followers kiter 

Wahhhh cukup jelas 25 fakta about my self. Now, time to tag. harap-harap blogger yang kena tag dapat la juga kiter tau your 25 fact about your self. mekasih :)


Yang Kena tag adalah ...

    Alhamdulillah, dari semalam hujan mencurah-curah membasahi bumi Dato Keramat. Rahmat dari Yang esa sempena hari jumaat juga kan. Dah lama rasanya hujan lebat camni tak turun.. Tapi hari ini, subhanallah, sesungguhnya Rahmat Allah itu Amat Besar. Tak  caya tengok sekitar kita pas hujan reda. Nyaman kan??


     Sesungguhnya tidak dia jadikan sesuatu itu sia-sia. 
    Subhanallah.
     




    Doa semasa hujan

    by on 16:41
    Alhamdulillah, dari semalam hujan mencurah-curah membasahi bumi Dato Keramat. Rahmat dari Yang esa sempena hari jumaat juga kan. Dah lama r...
    Yea..yea esok dah cuti hujung minggu. Tulak pula cuti umum
    nak wat apa la yae cuti 3 hari ni nanti hehe tapi tak terlambat kot tuk kita 
    ucapkan

     
    dan, juga



    Isnin cuti, pada mereka yang terpaksa bekerja nanti banyakkan bersabar yae hehe. Alhamdulillah rezki kita tuk beristirehat di rumah lagi.



    Cuti Peristiwa

    by on 16:38
    Yea..yea esok dah cuti hujung minggu. Tulak pula cuti umum nak wat apa la yae cuti 3 hari ni nanti hehe tapi tak terlambat kot tuk kita  ...
    Akhirnya terjawab sudah siapa yang berjaya mengunguli juara Maharaja Lawak Mega 2012. Bertempat di Stadium Tertutup Majlis Bandaraya Johor Bahru (MBJB) Jumaat lepas, Jozan berjaya membawa pulang trofi dan hadiah kemenangan bernilai RM500,000. Banyak tu beb kan best kalau kita yang dapat hehe berangan tak habis-habis da..

    Memang terbaik la !! Walaupun macam-macam komen dan ketidakpuasan sebelum ini yang timbul berikutan Zizan terpaksa beraksi berseorangan tanpa Johan (yang sakit tu) tapi ternyata ianya tidak mematahkan semangat diorang berdua tu dan  terbukti sudah ! Suka sangat diorang menanggggggggggg tak kisah la korang nak cakap apa hehe..

    Kumpulan Jambu pun menang gak tau, walaupun bukan juara tapi diorang menang tempat ke-2, di ikuti gan kumpulan Shiro (tempat ke-3) Apa pun tahniah kepada semua yang menang dan yang kalah, Jangan putus asa. Mayb selepas ini rezki berpihak kepada diorang pula siapa tau kan :)





    Tahniah Jozan !!

    by on 14:07
    Akhirnya terjawab sudah siapa yang berjaya mengunguli juara Maharaja Lawak Mega 2012. Bertempat di Stadium Tertutup Majlis Bandaraya Johor B...
     
    Hurmm hadiah yang saya nak adalah
    Peplum Glore dress by PolkadotChamber

    Selamat pagi semua. 
    Sebelum memulakan kerja tuk pagi ini. Apa kata kita sama-sama aminkan dan hayati doa kat bawah ini.
    Semoga keberkatan dari-Nya sentiasa mengiringi langkah kita, amin





    Doa Waktu Pagi

    by on 08:19
    Selamat pagi semua.  Sebelum memulakan kerja tuk pagi ini. Apa kata kita sama-sama aminkan dan hayati doa kat bawah ini. Semoga keberka...
     Apa kes la ni?? Dari tadi asyik benda alah ni je yang mau keluar. Masa-masa camni la ia nak wat hal. Nak search internet pun susah. 2/3 kali close pun still nak terpampang kat wall lagi. Aduhai..


    Sape nak tolong ni?? Dari sebelum Zohor sekarang dah  masuk kerja sesi petang pun still wat hal ke arrrr... ini boleh mendatangkan S.T.R.E.S.S !! tak mau tak mau la..rilex-rilex.

    Nasib diri la huhuhu sib baik tau bersabar lagi.

    Alahai..

    by on 14:20
     Apa kes la ni?? Dari tadi asyik benda alah ni je yang mau keluar. Masa-masa camni la ia nak wat hal. Nak search internet pun susah. 2/3 ka...