ctnoraishah

Kekadang tak sedar terlalu mengejar yang pertama.. 
kita selalu mengambil mudah akan sesuatu yang kecil. Sedangkan yang kecil itu
 jika di kumpulkan ianya boleh 
menghasilkan sesuatu yang cukup besar berbanding yang dah sedia besar 



ctnoraishah

Biasanya kalau makan guna sudu dan garfu ni memang main letak je hehe kekadang risau gak kot-kot ada orang tengok gaya letaknya tu.. tah apa-apa la, nampak sangat tak taunya hikhikhik.. 

Ok, sekarang dah tau camane gaya nak letak sudu dan garfu semasa sedang makan.
So, harapnya tiada masalah la lepas ni


Dia baik dengankku..pernah juga menegurku..pernah juga menasihatiku dan yang penting pernah ada time aku perlukan sokongan..perlukan semangat dan kekuatan diri. Dengar kata minggu depan merupakan minggu terakhir beliau berkhidmat di sini.  Beliau telah memilih untuk bersara awal..opsyen pilihan.  

 
Dan sudah lumrahnya manusia, tak pernah lari dari silap dan salah. Setiap dari kita tak mungkin sempurna..punya kelemahan dan kelebihan tersendiri. Dan semua berhak untuk menilainya tapi ianya harus berpada-pada. Berkemungkinan yang hangat diperkatakan itu akan brbalik kepada diri sendiri tanpa disedari.





Minggu Last Di MinDef

by on 15:47
Dia baik dengankku..pernah juga menegurku..pernah juga menasihatiku dan yang penting pernah ada time aku perlukan sokongan..perlukan sema...

Jom layan astro zee variasi di saluran 108. Sebelum ni, certa ni main pukul 5.45 hingga 6.00 petang tapi sekarang dah ubah ke jam 6.35petang hingga 7.05malam setiap hari Isnin hingga Khamis. Ulangan tak pasti hari dan masa bila..tapi memang ada ulangan.


Mula-mula tengok certa ni pun secara tak sengaja tapi terlepas juga la 1 episode tu hehe time tu Jodha baru nak dikahwinkan dengan Jalal. So, memang dah terlepas banyak episode la. Heronya pun bukannya sehensom bintang pujaanku – Amir Khan tu. Tapi suka tengok manis je wajahnya tu.


Dibintangi oleh Rajat Tokas sebagai Jalal- maharaja Kerajaan Mughal, Paridhi Sharma sebagai Permaisuri Jodha, Lavina Tandon sebagai Ruqaiya dan raami lagi.Mengisahkan sejarah peradaban abad ke-16 yang mengisahkan perkahwinan diantara Maharaja Mughal dengan Puteri Rajput Jodha.

ctnoraishah



Dua hari lepak sorang-sorang kat rumah minggu lepas. Dua-dua malam tidur lewat hehe semua housemate tiada - balik kampung, biasalah hujung minggu. Lepas lock pintu, terus lepak dalam bilik sambil-sambil chit chat gan kekawan sekolah dulu-dulu. Tak sangka rupanya kebanyakkan mereka pun berada di KL ni.

ctnoraishah


Esoknya tu pula kemas ruang tengah..bilik sendiri sapu je dah cukup. Inilah kerjanya bila hujung minggu hehe..sambil-sambi tu layan run man. Sebenarnya sorang-sorang camni best juga tapi yang tak bestnya tang malam tu. Senyap je..takut juga !! Bukan takut apa - takut kan tetiba lak ada orang lain dalam rumah. Dengar kata ada 2 atau 3 buah dah kena masuk baru-baru ni kat sini huhu.. tu time ada tuan bukannya tak ada.


ctnoraishah

 blur dan memang cukup blur gambar ni hehe.. belasah je la. janji bahgia :)


Weekend Punya Cerita

by on 16:13
Dua hari lepak sorang-sorang kat rumah minggu lepas. Dua-dua malam tidur lewat hehe semua housemate tiada - balik kampung, biasalah hujung m...
Untuk ke sekian kalinya layan movie- Istanbul aku datang lakonan Lisa Surihani, Tomok, Beto Kusyairy. Takut sangat masuk banyak-banyak movie nanti berat pula pc ni. Nak buat kerja susah pula :) nak buang sayang hehe

Kalau nak tau, selain dari movie -Istanbul Aku Datang satu lagi movie yang ada dalam pc ni adalah drama Sebenarnya Saya Isteri Dia - lakonan hebat dari Izzue Islam, Tiz Zaqyah, Qi Razali, Azlee Khairi, Uqasha Senrose sebanyak 10 episode.


Sebenarnya dua-dua movie ni dah khatam banyak kali. So, sambil-sambil buat kerja tu boleh lah dijadikan halwa telinga ni sesekali sekala :) Kekadang terlepas pandang juga ke monitor nak tengok hehe. Suka tengok Lisa ni..comel sangat :) Sama la gan si Tiz Zaqyah tu pun. Suka-suka :>




Tak tau nak hadiahkan apa untuk insan tersayang sempena ulang tahunnya?? Okay, berikut merupakan antara hadiah yang boleh kita berikan pada insan tersayang bukan sahaja untuk meraikan ulang tahunnya tetapi jua untuk meraikan apa-apa jua event.



Hadiah Untuk Si Dia

by on 11:32
Tak tau nak hadiahkan apa untuk insan tersayang sempena ulang tahunnya?? Okay, berikut merupakan antara hadiah yang boleh kita berikan pada...

Tetiba rindu sangat-sangat kat orang jauh ni. Dulu dia dekat sangat tapi sekarang hmmm bukan jodoh. Maybe juga sekarang dia dah lupa siapa kita, kan. Apa pun semoga dia happy selalu

Terima kasih sebab pernah singgah dalam hidupku walaupun seketika. Ianya cukup indah untuk dikenang.




Rindu Dia

by on 15:43
Tetiba rindu sangat-sangat kat orang jauh ni. Dulu dia dekat sangat tapi sekarang hmmm bukan jodoh. Maybe juga sekarang dia dah lupa si...
Alhamdulillah.. kebetulan betul malam tadi nisfu syaaban, jatuh pula malam Jumaat penghulu segala hari.  Dan, hari ni baru nak mula puasa sunat bulan syaaban. Baru berkesempatan untuk mengerjakannya. Sebelum ini balik kampung - memang conform tak buat la. Nak makan sesama gan ma katakan..balik sini balik kena hadir kursus. Dan mulai hari ini, insyaAllah moga diizinkan-Nya. Bulan Rejab lepas pun sempat kejar 3hari je huhu

Alhamdulillah, syukur kebetulan pula, malam tadi juga si Dyla budak Kluang tu bertunang. Alahhh ex-officemate yang dah dapat posting ke JB. Dapat tau pun awal pagi tadi usha-usha fb time bangun sahur. Cam tak caya lak dalam diam-diam dia hehe. Apapun i'm happy for you :)

congratulations! You look beautiful..
nanti dah dapat green light dari empunya diri baru boleh tayang kat sini. ok, sekarang 12.52pm dah dapat green light. Kenalkan inilah Dyla. Cantik, kan ?? 




Ehh tahniah puan..dapat apc'13 la.. nak tau siapakah orang tu.tunggu entry seterusnya.








ctnoraishah


Semalam bersamaan 11 Jun merupakan tarikh ulang tahun satu-satunya kaum adam dalam keluargaku yang ke 25 - Mohd Arif. Kalau kat tempat kerja orang panggil dia Mat Arip.  Semoga panjang umur, murah rezeki,gembira selalu. Sentiasa diberkati dan dilindungi oleh-Nya sentiasa, insyaa Allah..

Aamiin..


Happy Birthday My Hero

by on 09:19
Semalam bersamaan 11 Jun merupakan tarikh ulang tahun satu-satunya kaum adam dalam keluargaku yang ke 25 - Mohd Arif. Kalau kat temp...
Selamat pagiiii ehhhh silap-silap dah masuk tengahari ni. Selamat tengahari uolss okay, baru sempat update blog kesayangan ni. Tak sempattt ingatkan nak update malam tadi tapi tah camner boleh tertelap terus lepas Isyak tu :> lagi 30minit lagi dah lunch. kejap je dah separuh hari..pastu dah petang pastu dah malam..pastu dah hari lain. Dah pagi balik. hmmm cepatnya masa berlalu. rasa cam baru je sampai office hikhikhik



Pagi tadi, sarapan gan nasi berlauk. Nasi putih kuah gulai ikan dan ayam goreng. Nyum..nyum..nyum.. sedapnya tapi pagi tadi tak sedap sangat. Tawar je rasa maybe sebab sambal tak ambil kot :> Siram sikit gan kuah gulai officemate punya pun still tak best juga hehe Semalam dan kemarin dah sarapan gan nasi lemak. Hari ni tukar menu walaupun ianya still nasi. Biasalah orang pantai timur, sarapannya memang dengan nasi. Kalau bukan nasi berlauk mesti nasi kerabu yang biru / kuning tu. Tapi kat sini, nak dapatkan nasi kerabu yang best susah sikit. Kalau ada pun yang hiris ulam besar-besar dan juga yang sambal ikannya tu kurang rasa - tak rasa ikan sangat. Tak best tak best !


Lunch jak lagi belum pasti lagi nak makan. Tapi tak kisah sangat sebabnya roti dah beli siap-siap :> 3pack-RM10.






Nasi Berlauk Ayam Goreng

by on 12:51
Selamat pagiiii ehhhh silap-silap dah masuk tengahari ni. Selamat tengahari uolss okay, baru sempat update blog kesayangan ni. Tak sempattt ...

# Selamat pagi
# tah motif 
# sesekali layan komik 
# seronok juga :)




Cantiknya penampilan Felixia Yeap!! Ayu sangat.. kalah semua retis-retis pompuan malam abpbh 2013 hari tu hehe. Sekali tengok cam biasa-biasa je tapi memang terbaik laaa. Lima bintang aku bagi :) Bertudung, menutup aurat, sopan lak tu dan yang paling penting ianya tak ketat :> 


Alhamdulillah, suka sangat tengok penampilan dia ni :>Dulu seriusly memang tak kenal langsung siapa die ni, walaupun orang sibuk duk certa pasal die suatu ketika dulu tapi sekarang semua pasal die nak tau hehehe. Nak tau lebih lanjut pasal die klik sini  

 

Abpbh tahun ni memang betul-betul kejutan..tak sama cam tahun seblum ni. Dah boleh agak hehe..Neelofa menang.. Fafau menang..Zizan menang..Stacy..Jihan..Hafiz..Shah Iskandar...Zara Zya..Stacy-Akim..Jepp..Aaron Aziz..Siti Saleha menang 2 kategori tuuu...dan yang paling penting AC Mizal menang :)


Kategori online lak dimenangi oleh Dato’ Rahim Razali..Awal Ashaari..Yana Samsudin...Azlee Khairi-Zara Zya..Sofi Jikan..Datuk Siti Nurhaliza..Chef Wan..Mat Luthfi