Apapun yang berlaku..berjalanlah tanpa henti..hadapilah ia semua sebelum kau tersungkur jatuh. Dan bila kau dah tersungkur itu jangan terlalu berkira-kira untuk bangkit semula. Kerana mungkin kebangkitan engkau selepas itu lebih banyak meninggalkan sesuatu yang lebih bermakna.



Sumber : facebook

hahaha apa cik tie melaluk ni. Tah tiba-tiba mood nak membenbel lak haha layankan je lah ya !!


 


Sebenarnya cik tie nak sambung certa sikit lagi masa kursus yang dah masuk tahun lepas ni. Bab kursus, tak da hal. memang ok !! Cuma ada la part tu boring sikit. So, ni lah hasilnya kalau 2 hari 1 malam sesi kursus tu hihi.. cik tie ni memang pantang sikit kalau dapat pen gan kertas ni. Cam gatal je tangan ni *-*



Apa macam?? Kreatif tak cik tie hikhik..
Yang ni pula cik tie nak share antara menu yang jadi santapan cik tie gan roomate sepanjang kat sana. Yang penting ada udang. Terubat la juga rasa nak balik kampung tapi yang tahan sambal nasi lemak tu pedas.  Keseluruhannya Cik tie puas hati walaupun masakan tuk makan malam tu cam tak cukup garam. Mungkin untuk giliran malam, tukang masaknya bukan jenis pemasim orangnya.



Bab lock pintu bilik je, cik tie xpuas hati sikit. Ontime sangat inactive kad tu. Baru naik nak ambil beg. Kad dah k.o terpaksa turun ke kaunter nak aktifkan balik. Kalau ya pun, tunggu la cik tie gan kekawan ni serahkan kad tu dulu.


Hmmmm hmm.. dah cik tie nak belanja gambar je la ni dulu. Memang tak da buah tangan lain dah dari Lukut ni sebenarnya. 














Seronoknya cik tie tengok orang minggu ni. Berseri-seri dan asyik tersenyum je. Bonus masuk katakan.. Br1m pun ramai yang dapat. Alhamdulillah, syukur. Rezeki Dia dah bagi. Mana yang tak dapat Br1m tu jangan susah hati ya. Anggap je bukan rezeki kita.. Kalau betul ia rezeki kita tak diminta-minta. tak penat-penat pun tetap kita kan dapat juga kan?? jangan lusutkan fikiran tu gan benda camni. Buat penat je nanti *-*


Tapi cik tie tak dapat Br1m lagi ni. Walaupun tarikh yang di war-warkan sebelum ni dah lepas. Tadi officemate cik tie bagitau diorang kan masukkan ansur-ansur pada sesiapa yang belum dapat lagi tu. So, tunggu je lah. Tapi musykil sikit la.. Bujang pun bayar 3 kali juga ke?? Tak kisah la kan..janji cik tie dapat ehhh.ehhh..jangan jelous tau 


cian cik tie ni tak dapat nak rasa bonus lagi.
Tah macamana kad atm boleh tertinggal kat kampung. Rasa cam dah ambil hari tu rupanya rasa je..bendanya masih ada kat kampung. Pagi semalam my sis coll bagitau kad ada gan my mom. Tak apalah nanti hujung bulan ni cik tie balik ambil la. nak minta pos cam tak berbaloi je.. sabar je lah. Terpaksa juga ikat perut 2 minggu ni nampaknya.




Kad atm di kampung

by on 10:30
Seronoknya cik tie tengok orang minggu ni. Berseri-seri dan asyik tersenyum je. Bonus masuk katakan.. Br1m pun ramai yang dapat. Alhamdulil...
Salam jumaat korang
semua kita semua kuat menghadapi semua semua kemungkinan dalam hidup ini *-*
ketahuilah bahawa setiap kesukaran yang kita hadapi sekarang..pasti ada hikmah sebaliknya semua itu.
 

usah bertanya mengapa ian terlau sukar.
sebaliknya belajarlah untuk menghadapi.
kerana..
segala yang payah itulah yang akan membuatkanmu bertambah kuat.



http://muhammadshahril97.blogspot.com/2015/01/segmen-jom-masuk-ke-bloglist-shahril.html

Syaratnya :

1. Follow blog shahril.

2. Letakkan URL blog shahril di bloglist anda masing masing.

3. Buat entry: Letak tajuk = Segmen "Jom Masuk Ke Bloglist Shahril !"

4. Copy banner diatas yee ! Masukkan kedalam entry korang :)

5. Letak link entry anda di kotak komen

Tamat : 20 Januari 2015
Tak sangka..terbeli juga roti ni. Kalau ikutkan memang dah lama cik tie teringin nak tapi asal singgah kedai je mesti tak ambil. Dulu kalau balik sekolah jalan kaki mesti singgah kedai roti Cabang 3 tu. Kedai tu je satu-satunya kedai roti kat situ dulu. Boleh kata genap 3 hari diorang mesti tukar gan roti baru. Roti pun lembut je..ada tu masih terasa suam-suam nak-nak roti sandwich tu. Ada 2 warna, satu warna hijau dan satu lagi warna putih.


Tak sangka kat sini roti jari nama dia haha..
cicah air teh panas tu pushhhh sedap !!
tapi cik tie buat cicah air milo je hehe cover perut la konon hikhik
jangan malam nanti cari nasi lagi lak hehe


cik tie panggil roti ni roti kering.. tapi ada juga cik tie dengar orang panggil ia roti kepala lutut. Korang lak panggil roti ni roti apa???



Roti Kering

by on 15:02
Tak sangka..terbeli juga roti ni. Kalau ikutkan memang dah lama cik tie teringin nak tapi asal singgah kedai je mesti tak ambil. Dulu kal...
Ini jelah menu breakfast cik tie uk hari ni. Semalam cik tie tak breakfast. Tak sempat nak tapau nasi lemak ni tu yang postpone ke tengahari hehe tak adalah sebenarnya semalam cik tie tak terasa nak makan sangat.. tu yang postpone tu.

ctnoraishah 

Hari ni lastday cik tie breakfast gan nasi lemak abang ni. 
Kebetulan lak pagi tadi sempat bersiap awal. Sempatlah terjah gerai abang ni kejap sebelum otw mai kerja. Selalunya asyik lewat je turun. Ada je kerjaan cik tie hehe

ctnoraishah


Pasni mesti cik tie rindu punya. tengok gerai je lah pasni nampak gayanya.
Bau nasi dia je dah hushhh makaaiii sedapnya bau.  
Bau daun pandan..best lak baunya tu nak-nak pagi-pagi camni.
Cik tie memang suka sangat gan sambalnya tu. Sedap tu cik tie asyik minta lebih je hehe..
Manis je rasa die tapi tak adalah manis sangat. Cukup-cukup rasa gitu *-*

Harga pun RM2 sebungkus. Siap ada telur mata lagi. 
Kalau kat kantin cik tie, nasi lemak + telur mata memang tak dapat punya la harga camni. Nasi lemak je dah RM1.++ belum masuk telur lagi.

tapi tak apa.. sebulan je gerai abang ni tutup. Bulan 2 nanti..insyaAllah on balik. Dia nak pergi tunaikan umrah. Alhamdulillah, semoga semuanya berjalan lancar. aamiin.




Breakfast Nasi Lemak

by on 09:49
Ini jelah menu breakfast cik tie uk hari ni. Semalam cik tie tak breakfast . Tak sempat nak tapau nasi lemak ni tu yang postpone ke tenga...

Akhirnya merasa juga cik tie sambal ketuk ni. Dah lama mengindam tapi semalam baru dapat. Nasib baik housemate cik tie nak buat hehe.. nyaris-nyaris cik tie ingat sambal ni guna belacan tau tapi sebenarnya tak pun hikhik.. Kalau nak tau sambal ni perlukan 3 bahan je. Tak susah pun nak membuatnya.. 
  
Ikan Bilis
Bahan-bahan yang telah siap di goreng

Caranya camni je :-
  • Goreng ikan bilis sampai garing. 
  • Kemudian goreng lak bawang merah gan lada besar sampai ia layu.
  • Biarkan ianya sejuk sebelum di tumbuk ketiga-tiga bahan tersebut. Tetapi jangan terlalu hancur tau.
  • Dah siap !! senang kan..



Resepi : Sambal Ketuk

by on 20:00
Akhirnya merasa juga cik tie sambal ketuk ni. Dah lama mengindam tapi semalam baru dapat. Nasib baik housemate cik tie nak buat he...

Tengahari ni cik tie memang terasa lapar sangat- sangat walaupun pagi tadi cik tie dah siap makan nasi lemak gan ayam goreng. Tah la naper hari ni tetiba jadi camni. So, untuk lunch tengahari ni cik tie dah siap beli satu popia, satu samosa, 2 roti gulung dan juga sebungkus  potato burn.


Tak cukup sebenarnya gan tu,  cik tie makan pula pulut panggang  gan ais krim haha.. memang betul-betul makan la hari ni. lepas satu..satu jadinya. And now, dah kenyang hikhik.. dah tak boleh makan laksa dah. Perut dah penuh *-*







Lunch Hari Ini

by on 15:30
Tengahari ni cik tie memang terasa lapar sangat- sangat walaupun pagi tadi cik tie dah siap makan nasi lemak gan ayam goreng. Tah...