Akhirnya imuniti digunakan juga untuk menyelamatkan Acong dari tersingkir malam ni. Antara Senarai Lagu Gegar Vaganza Separuh Akhir bertemakan karok
..tarik ni adalah:-

1. Nabil/Jihan - Si Gadis Ayu 
2. Farahdhiya - Kau Kunci Hatiku dalam cintaku 
3. Nasir wahab - Biar putih tulang 
4. Haiza - flora cinta 
5. Siti Nordiana - mengapa 
6. Ezad Lazim - tiada lagi hidupmu 
7. Azian - sedalam mana cintamu 
8. Acong (layak ke separuh akhir menggunakan imuniti)




Dah lunch dah. Boleh la rest sekejap. Pizza pun dah makan. Kenyang dah pun rasanya ni. Cuma pening kepala ni je tak mau hilang lagi. Sebab apa tah ciktie pun tak tau. Elok2 mai office awal, siap pi ambil barang dekat Jaya Sepuluh lagi. tak sempat buat apa2, kepala ni denyut2 bagai. Masuk tidur sat ingatkan boleh hilang la tapi hurmmm

Tapi dah kurang sikit la rasanya ni. tak cam pagi tadi, nak buka mata pun susah. 

Semalam kena bekumpul dekat padang kawat tengah2 matahari terik. 
Sebab tu ke 


Sakit Kepala

by on 13:19
Dah lunch dah. Boleh la rest sekejap. Pizza pun dah makan. Kenyang dah pun rasanya ni. Cuma pening kepala ni je tak mau hilang lagi. Sebab ...
"Bila nak berdua??"
"Eehh..tak kan tak da lagi kot"
"Memilih kot"
"Comel camni tak kan tak da"

Ishhh segan ciktie tau bila orang asyik tanya soalan camni. Bukan ciktie tak suka tapi ciktie segan sangat. Dah masuk 3 series tapi masih single mingle camni. Kawan2 ciktie pun ramai yang dah berdua..bertiga. Tapi ciktie?? 

Siapa ciktie nak menidakkan semua ni. Teringin jugak nak cam orang lain. Ada orang kat sebelah tapi siapa orang tu?? Tak sesenang memilih bawang kat pasaraya. Yang boleh diambil, dibelek, ditekan, ditinggal dan ambil kembali. Belum tentu yang diambil dan dibelek tu adalah yang sama. Betul tak uoolls




2 kali sesat dalam sehari minggu lepas ni. Sekali masa cari rumah officemate dan second masa dah sampai tempat yang dituju. Tak pepasal masuk meting lewat. Awal lagi ciktie kuar sebenarnya, kononnya nak join dia pi meting. U-turn jauh sangat punya pasal tak pasal kena pi sendiri2 huhuhu



Dah alang2 sesat tu, ciktie singgah la tapau nasi lemak. Tapi tak sempat nak makan pun. Perut dah masuk angin. Nanti baik tak teruk. Kenangan pertama kali drive sendiri2 pi bukit cina memang tak boleh blah betul


Sesat

by on 13:00
2 kali sesat dalam sehari minggu lepas ni. Sekali masa cari rumah officemate dan second masa dah sampai tempat yang dituju. Tak pepasal ...
Dah tinggal 7 orang lagi. Nizam Laksamana yang tersingkir kali ni tapi tak tau lagi kan kot2 Dato Seri Vida guna imuniti dia ke kan2x. Minggu depan diorang kan nyanyi tema dangdut.  apa kan jadi ya nanti. tak sabar nak tengok Farahdhia minggu depan 

Senarai Lagu Musim Ke-7 Gegar Vaganza

Siti Nordiana - Secangkir Madu Merah (Amelina)
Nabil/Jihan - Cinta Tak Keruan
Ezad Lazim - Nakal (Gigi)
Farahdhiya- Enter sandman
nasir Wahab - Camelia 2
Haiza - Kopi Dang Dut
Acong - Hilang Naluri (Once)
Azian Mazwan - Ini rindu (Farid Harja dan Lucky)

Kalau tersalah ejanya ni, harap di maaf la ya (,")


Betul ke??..kalau camni memang betul ciktie la. 
Segan sangat tau kalau tempat tu ada ramai lelaki tengah duduk lepak. 
tak sanggup nak lalu kawasan tu. ciktie kan cari jalan lain..kalau tak ada sangat ciktie sanggup tunggu sampai diorang blah dulu. Itulah antara kenangan zaman persekolahan ciktie



Tak sampai seminggu lagi genap 3 bulan usia si kenit ni. Semoga menjadi anak yang baik untuk mak gan ayah ya.


Juga semoga menjadi cucu yang kasih dan sayang selalu pada neneknya. Lama betul neneknya tunggu kehadirannya ni tau. So, jangan susah orang ya


Buah tangan dari Langkawi. Alhamdulillah, ada juga rezeki ciktie walaupun bukan ciktie yang pergi sana. Terima kasih ya





Baru dapat sapu losyen dekat tangan.
Nak sapu dekat rumah pagi tadi tak sempat, berkejar2 nak mai office katakan hikhik. Semerbak baunya sampai satu office boleh bau. Sengaja ciktie simpan kat office 1 untuk masa2 camni la.


Kat rumah dah ada sebenarnya losyen camni tapi saiz kecil dari yang ni la. Ciktie memang suka sangat gan bau losyen ni. Cam sedap..cam best. Alahh sape yang biasa guna losyen camni taulah baunya camner. Harga losyen ni pun takda lah mahal..tak sampai rm 10.00 pun. Sebelum ciktie terpikat gan bau losyen ni, sebenarnya ciktie memang dah terpikat dah gan brand ni. masa tu ciktie suka sangat gan lavendar tu. cam best je baunya tapi sekarang dah kurang la. 








Harum sangat losyen ciktie

by on 13:00
Baru dapat sapu losyen dekat tangan. Nak sapu dekat rumah pagi tadi tak sempat, berkejar2 nak mai office katakan hikhik. Semerbak baunya ...

Baru je selesai persembahan tuk musim ke-5. Minggu depan dah masuk minggu-6.
Minggu ni Amir (Ukays) yang tersingkir. maknanya 8 peserta lagi sebelum kita semua ketahui siapa juara Gegar Vaganza kali ni. Harap2 Nasir Wahab, Farahdhia gan Nana sampai ke final la kan..kan..

Tuk minggu depan (Minggu ke-6), antara lagu yang akan dipertandingkan adalah :-

1. aku tak akan bersuara (Nike Ardilla) - siti nordiana 
2. dimana kan kucari ganti (P.Ramlee) - farahdhia 
3. cinta melankolia (Aan) - ezad lazim 
4. Ill be there (The Jackson 5) - nasir wahab 
5. patahnya sayab malam (Massa) - haiza 
6. rindu serindu-rindunya (spoon) - nizam laksamana 
7. benci tapi rindu (diana Nasution) - acong 
8. Laju sebelum berkembang (Broery Marantika) - Azian Mazwan Sapuan

betol ka ejanya camtu..biaq pi la kan. Janji korang faham. Cuma tang pengacara tu je ciktie tak faham sikit. Betul ke gegaran Si Nabil gan Jihan tu pun terhenti sama ?? tak best la camni 

Oowahh lamanya cuti umum tuk tahun depan.
Macam ni cuti tahun ciktie tahun depan kan lebih jimat la banding tahun ni. Sebabnya tak lain tak bukan sebabnya ciktie dah ada kat kampung.


 Dah kerja kat sini dah. Alhamdulillah, syukur sangat2. Untung banyak tau bila ciktie dah dapat balik dan kerja kat sini. Antaranya ciktie dah boleh drive sendiri kereta kesayangan ciktie ni .. Dah tak perlu sewa rumah or bilik dah sebab office dekat. Cuma tang belanja makan / minum je ciktie kurang boleh bajet. Tah la..cam budak2 lak bila rumah dekat pasaraya hikhik..


Masih lagi dalam mood segmen. Sebenarnya hari ni ciktie tak punya banyak masa. Sempat bw satu dua blog je. InsyaAllah sempat nanti ciktie bw lagi ke blog korang2 ya. Sekarang ciktie nak ajak uuools semua dulu join segmen misteri burung hantu ni. syarat dia senang je. nak tau klik banner bawah ni dulu ok


So, apa lagi jom la join. 
lusa dah last ni - 13.11.2015
Lebatnya hujan malam ni. Awal lagi ia turun tak cam hari sebelum-sebelum ni. Kalau bukan lewat petang, tengah malam tak pun awal pagi dalam area pukul 3/4 pagi camtu baru turun. 

Cam malam ni jugak, ia turun tetap juga lebat. Cuma tak da la sampai air tu menitik-nitik dalam rumah lagi. Kalau tak habis besen sana sini Hehe..
Harap2 tak jadi banjir la tahun ni. Risau juga kalau hujan lebat camni selalu. Lagi risau kalau air  hujan ni bertakung 1 hal. Gan nyamuk lagi.

#musimterkujuhdah #bersedialahhadapiapajuakeadaan

Hujan

by on 21:48
Lebatnya hujan malam ni. Awal lagi ia turun tak cam hari sebelum-sebelum ni. Kalau bukan lewat petang, tengah malam tak pun awal pagi dalam...
Famous betul cikedut dua tiga menjak ni kan. 
Ciktie pun baru perasan sebab ada office mate beli dekat satu kedai makan area Taman Bendahara, Pengkalan Chepa ni. Kalau memang ciktie tak tau la. Ciktie ingatkan apalah cikedut ni. Kuih yang cam jemput-jemput ke hehe.. sekali dia pass botol. Melesat terus apa yang ciktie dibayangkan.


Rupanya cikdut ni sebenarnya puding dalam botol. Puding seduk a.k.a cikedut.
Ia ada banyak perisa sebenarnya. ada yang perisa Paddle Pop, Manggo, Strawberi, coklat dan macam-macam lagi la.

Harga untuk sebotol cikedut ni ciktie memang tak pasti. Tapi ada orang cakap kalau cikedut ni diisi dalam botol plastik, harganya Rm 4.00. Tapi kalau ianya guna botol kaca, harganya Rm 5.00.. Ciktie tak tau la kan.. 

Cikedut

by on 09:26
Famous betul cikedut dua tiga menjak ni kan.  Ciktie pun baru perasan sebab ada office mate beli dekat satu kedai makan area Taman Bendah...
Tajuk Lagu : Tuhan Jagakan Dia
Nyayian : Motif Band

Hanya dirimu yang ku cinta
Takkan membuat aku jatuh cinta lagi
Aku merasa kau yang terbaik untuk diriku

Walau ku tahu kau tak sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadmau

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku

Walau ku tahu kau takkan sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadamu

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku
 Tuhan





Tuhan jagakan dia

by on 08:00
Tajuk Lagu : Tuhan Jagakan Dia Nyayian : Motif Band Hanya dirimu yang ku cinta Takkan membuat aku jatuh cinta lagi Aku merasa kau y...

Ni minggu lepas punya cerita.
Nasi kerabu golok. Ni dah kali ke-3 ciktie makan. Sambal ladanya pun tak sepedas sebelum ni.

Walaupun nasi kerabu ni camni je tanpa lauk bagai. Ianya dah cukup. Padanlah gan harga kan. 1 bungkus ni rm1.00 je. Cam tak caya kan masih ada nasi harga rm1.00 ni. Murah je kan. Area rumah ciktie pun belum tentu dapat. Bertuah korang yang duk area pasir mas tau.

Nasi Kerabu Golok

by on 12:09
Ni minggu lepas punya cerita. Nasi kerabu golok. Ni dah kali ke-3 ciktie makan. Sambal ladanya pun tak sepedas sebelum ni. Wala...